TÜRKÖZ Ürün Özellikleri

TÜRKÖZ

MORFOLOJİK ÖZELLİKLER
Kılçıklı, başak orta boyda ve hafif renkli, tane amber renginde ve orta boylu bir çeşittir.

TARIMSAL ÖZELLİKLER
Kışlık gelişme tabiatında, sağlam saplı ve kurak şartlara dayanıklı, suya ve azota tepkisi iyi, eş zamanlı olgunlaşmaya sahip, başaklanma zamanı orta, yüksek verimli bir çeşittir.

VERİM ÖZELLİKLER
Kuru koşullarda ortalama 445 kg/da’dır.

TEKNOLOJİK ÖZELLİKLER
1000 tane ağırlığı 33.8-48.9 g, protein oranı %13.2-17.9, hektolitre ağırlığı 72.6-77.0 kg/hl, camsılık %92-98, SDS sedimentasyon 17-21 ml, irmik b sarılık değeri 23.5-26.0, irmik verimi %57.3-66.3 arasında değişmektedir.

HASTALIK DURUMU
Doğal epidemi koşullarında yaprak hastalıklarına dayanıklıdır.

TAVSİYE EDİLEN BÖLGELER
İç Anadolu ve Geçit Bölgeleri ve benzer ekolojide yer alan bölgelerin kuru alanlarına tavsiye edilir.