MORFOLOJİK ÖZELLİKLER
Kılçıklı, başak orta boyda ve kırmızı renkli, kırmızı taneli ve uzun/çok uzun boylu bir çeşittir.
TARIMSAL ÖZELLİKLER
Alternatif gelişme tabiatında, sağlam saplı ve kurak şartlara dayanıklı, suya ve azota tepkisi iyi, eş zamanlı olgunlaşmaya sahip, başaklanma zamanı orta, yüksek verimli ve ekmeklik kalitesi oldukça iyi olan bir çeşittir.
VERİM ÖZELLİKLER
Kuru koşullarda ortalama 378 kg/da’dır.
TEKNOLOJİK ÖZELLİKLER
1000 tane ağırlığı 27.1-38.0 g, protein oranı %13.5-18.2, hektolitre ağırlığı 70.9-80.5 kg/hl, zeleny sedimentasyon 36-70 ml, alveograf enerji değeri 273, su absorbsiyonu %59.7-64.7 arasında değişmektedir.
HASTALIK DURUMU
Doğal epidemi koşullarında yaprak hastalıklarına dayanıklıdır.
TAVSİYE EDİLEN BÖLGELER
İç Anadolu ve Geçit Bölgeleri ve benzer ekolojide yer alan bölgelerin kuru ve taban alanlarına tavsiye edilir.