Bitki Adı | Uygulama Dönemi | Topraktan Uygulama (Damla Sulama İle) | Yapraktan Uygulama |
SERA ve AÇIK ALAN SEBZELER Domates, Biber, Hıyar Patlıcan, Fasulye, Çilek vb) | İlk meyvelerden sonra 2 - 3 uygulama | 2 lt / Da | 100 Litre Suya 200-250 ml |
YAPRAĞI YENEN KIŞLIK SEBZELER (Kıvırcık,Marul, Lahana, Ispanak vb) | İlk meyvelerden sonra 2 - 3 uygulama | 2 lt / Da | 100 Litre Suya 200-250 ml |
YUMRULU BİTKİLER (Patates, Soğan, Şekerpancası v.b) | 4–6 yapraklı dönemde ve 15–20 gün sonra tekrar | 2 lt / Da | 100 Litre Suya 200-250 ml |
TÜM MEYVE AĞAÇLARI (Şeftali, Kayısı, Kiraz, Erik Elma, Armut, Ayva, Turunçgiller, Zeytin, Bağ, Fındık, Antep Fıstığı vb) | Gelişmenin başlaması ile birlikte iki veya üç tekerrürde uygulanır. | 2 lt / Da | 100 Litre Suya 200-250 ml |
ENDÜSTRİ BİTKİLERİ (Pamuk,Ayçiçeği vb) | 5–6 yapraklı dönemden itibaren 15–20 gün aralıklarla | 2 lt / Da | 100 Litre Suya 200-250 ml |
TÜM BAKLAGİLLER (Nohut, Fasulye, Mercimek, vb) | 5–6 yapraklı dönemde ve 15–20 gün sonra | 2 lt / Da | 100 Litre Suya 200-250 ml |
TAHILLAR (Buğday, Arpa, Çeltik vb) | Kardeşlenme ve sapa kalkma döneminde | ----------- | 100 Litre Suya 200-250 ml |
YEŞİL ALANLAR | Gelişme dönemi boyunca | ----------- | 100 Litre Suya 200-250 ml |
KAVUN, KARPUZ, KABAK | Fide dikiminden hasata kadar | 2 lt / Da | 100 Litre Suya 200-250 ml |
MUZ | Meyve olgunlaşması esnasında | 2 lt / Da | 100 Litre Suya 200-250 ml |